The fungi

The book The fungi consists of next parts:

  • The classification of fungi
  • The plasmodial slime moulds (Myxomvcctes)
  • The Oomycetcs
  • The Zygomycetes
  • The Mucorales
  • The Ascomycctes
  • The Basidiomycetcs
  • The lichens
  • Cells and vegetative growth
  • The structure and composition of fungal cells
  • The growth of populations and colonies
  • Growth of filamentous fungi in liquid media
  • Growth of filamentous fungi on agar media senescence
  • Growth factors
  • Spore deposition
  • Genetic variation and evolution
  • Fungal genetics — scope and limitations, identification
  • The course of fungal evolution
  • Saprotrophs and ecosystems
  • Features of fungi determining their roles in ecosystems
  • Methods for the study of fungal communities
  • Fungi in biodeterioration
  • Parasites and mutualistic symbionts
  • Parasitism, mutualism and symbiosis Fungi and plants
  • Biotrophic associations
  • Fungi and animals
  • Medical mycology
  • Fungi and other microorganisms
  • Fungi and biotechnology
  • Fermentation technology
  • Fungal enzymes of commercial importance Production of fungal enzymes
  • Immobilized enzymes and free and immobilized cells The production of alcoholic beverages
  • The cultivation of fungi for food
  • Mushrooms and other macro fungi
  • Edible biomass from yeasts and moulds — single cell protein
  • Food processing by fungi (Bread, Cheese and fermented milk)
  • The production by fungi of primary metabolites of economic importance
  • Industrial alcohol
  • Citric acid, Other primary metabolites
  • The production by fungi of secondary metabolites of economic importance, Secondary metabolites in medicine and agriculture
  • Genetic recombination
  • Gene cloning and the future of fungal biotechnology
  • The production of mammalian proteins fry fungi

В книгеThe fungi речь идет о Классификации грибов (Myxomvcctes, Oomycetcs, Zygomycetes, Mucorales, Ascomycctes, Basidiomycetcs) илишайников.

The fungi – это описание Грибковых клеток и их вегетативный рост, Структура и состав грибных клеток, рост колоний мицелиальных грибов в жидких средах и на агараризованных, при этом учитываются факторы роста, Генетическая изменчивость и эволюция, Грибная генетика — возможности и ограничения.

Кроме того, в книге The fungi уделено внимание идентификации и эволюции грибов, значение сапротрофитов для экосистем, Особенности грибов и определения их роли в экосистемах, Методы исследования грибных сообществ, Грибы и биоповреждения, Паразиты и симбионты, Паразитизм, мутуализм и симбиоз грибов и растений, биотрофные ассоциации. В The fungi описаны Грибы и животные, Медицинская микология, Грибы и другие микроорганизмы, Грибы в биотехнологии, в том числе бродильные процессы.

Говорится и про Грибное промышленное производство ферментов и их важность, Иммобилизация ферментов, Выращивание грибов для пищевой промышленности, Съедобная биомасса дрожжей и плесени — источники белка.

Пищевая промышленность также не обходится без применения грибов (хлеб, сыр и кисломолочные продукты, алкоголь), указано производство первичных метаболитов грибов и их экономическое значение, в том числе лимонная кислота, другие первичные метаболиты, производство вторичных метаболитов грибов в медицине и сельском хозяйстве. The fungi – это и Генетическая рекомбинация, Клонирование гена и будущие грибные биотехнологии, Производство белков.

 

Метки: , , , , , , , , ,