The book The fungi consists of next parts:
- The classification of fungi
- The plasmodial slime moulds (Myxomvcctes)
- The Oomycetcs
- The Zygomycetes
- The Mucorales
- The Ascomycctes
- The Basidiomycetcs
- The lichens
- Cells and vegetative growth
- The structure and composition of fungal cells
- The growth of populations and colonies
- Growth of filamentous fungi in liquid media
- Growth of filamentous fungi on agar media senescence
- Growth factors
- Spore deposition
- Genetic variation and evolution
- Fungal genetics — scope and limitations, identification
- The course of fungal evolution
- Saprotrophs and ecosystems
- Features of fungi determining their roles in ecosystems
- Methods for the study of fungal communities
- Fungi in biodeterioration
- Parasites and mutualistic symbionts
- Parasitism, mutualism and symbiosis Fungi and plants
- Biotrophic associations
- Fungi and animals
- Medical mycology
- Fungi and other microorganisms
- Fungi and biotechnology
- Fermentation technology
- Fungal enzymes of commercial importance Production of fungal enzymes
- Immobilized enzymes and free and immobilized cells The production of alcoholic beverages
- The cultivation of fungi for food
- Mushrooms and other macro fungi
- Edible biomass from yeasts and moulds — single cell protein
- Food processing by fungi (Bread, Cheese and fermented milk)
- The production by fungi of primary metabolites of economic importance
- Industrial alcohol
- Citric acid, Other primary metabolites
- The production by fungi of secondary metabolites of economic importance, Secondary metabolites in medicine and agriculture
- Genetic recombination
- Gene cloning and the future of fungal biotechnology
- The production of mammalian proteins fry fungi
В книгеThe fungi речь идет о Классификации грибов (Myxomvcctes, Oomycetcs, Zygomycetes, Mucorales, Ascomycctes, Basidiomycetcs) илишайников.
The fungi – это описание Грибковых клеток и их вегетативный рост, Структура и состав грибных клеток, рост колоний мицелиальных грибов в жидких средах и на агараризованных, при этом учитываются факторы роста, Генетическая изменчивость и эволюция, Грибная генетика — возможности и ограничения.
Кроме того, в книге The fungi уделено внимание идентификации и эволюции грибов, значение сапротрофитов для экосистем, Особенности грибов и определения их роли в экосистемах, Методы исследования грибных сообществ, Грибы и биоповреждения, Паразиты и симбионты, Паразитизм, мутуализм и симбиоз грибов и растений, биотрофные ассоциации. В The fungi описаны Грибы и животные, Медицинская микология, Грибы и другие микроорганизмы, Грибы в биотехнологии, в том числе бродильные процессы.
Говорится и про Грибное промышленное производство ферментов и их важность, Иммобилизация ферментов, Выращивание грибов для пищевой промышленности, Съедобная биомасса дрожжей и плесени — источники белка.
Пищевая промышленность также не обходится без применения грибов (хлеб, сыр и кисломолочные продукты, алкоголь), указано производство первичных метаболитов грибов и их экономическое значение, в том числе лимонная кислота, другие первичные метаболиты, производство вторичных метаболитов грибов в медицине и сельском хозяйстве. The fungi – это и Генетическая рекомбинация, Клонирование гена и будущие грибные биотехнологии, Производство белков.